Francis Lane avatar

Francis Lane (loper) - Leeftijd, Verjaardag, Bio, Feiten, Familie, Netto waarde, Hoogte & Meer

Francis Lane
Francis Adonijah Lane is een Amerikaanse sprinter die deelnam aan de Olympische Zomerspelen 1896 in Griekenland. Ten tijde van de Olympische Zomerspelen van 1896 zat Lane in haar eerste jaar aan de Princeton University en was een van de vier aan de universiteit die deel uitmaakten van het 14-rivaal Amerikaanse team, een lange reis. De volgende 16 dagen hielp Athene Lane niet, en hij arriveerde in de slechtste toestand na zeeziekte. Lane deed mee op 100 meter en toen hij binnen 12,2 seconden won, werd hij de eerste Amerikaan die deelnam aan de Olympische Spelen en de eerste die de 100 meter won. In de finale liep hij 12,6 seconden en werd derde met de Hongaarse Alajos Szokolyi en beiden werden beschouwd als bronzen medaillewinnaars. In deze spelen ontvangt de kampioen een zilveren medaille, een olijftak en een diploma, de tweede loper ontvangt een bronzen medaille, een lauriertak en een diploma. Er wordt niets gegeven aan de derde beste man.
SportSprint running
Event(s)100 m
Personal best(s)12.2 (1896)

Over Francis Lane

loper Francis Lane werd geboren in Illinois, United States op September 23, 1874. Hij sterft op 52-jarige leeftijd, op Februari 17, 1927.

Op de Olympische Spelen van 1896 in Athene won hij een bronzen medaille op de 100 meter sprint.

All information about Francis Lane can be found in this post. It will clarify Francis Lane's info: biography, net worth, career, talent, spouse and breakup of Francis Lane...

Francis Lane voor roem

Francis Lane was born in the Zodiac sign Weegschaal (The Maiden), and 1874 is also the year of Dog (狗) in the Chinese Zodiac.

Hij studeerde aan Princeton University en verbeterde zijn atletische vaardigheden.

Prestaties van Francis Lane

Hij behaalde de derde plaats in de sprint in de Olympische Spelen.

Francis Lane familieleven

In Chicago, Illinois, werd hij geboren, verhoogd en overleden.

Mededelingen van Francis Lane

Het staat bovenaan een lijst van Princeton-atleten die zich hebben gekwalificeerd voor de Olympische Spelen, waaronder nu Basketball Player Bill Bradley.

Francis Lane Income & Net worth

Francis Lane's income mainly comes from the work that created his reputation: a loper. Information about his net worth in 2024 is being updated as soon as possible by allfamous.org, you can contact to tell us Net Worth of the Francis Lane.